Social Icons

Pages

BULETIN 247

Friday, December 2, 2016

MELAYU MEMANG MAJORITI DAN TIDAK HILANG KUASA POLITIK... TAPI DENGAN DAP, MELAYU CUMA MACAI!!!Betullah kata-kata Lim Kit Siang itu bahawa Melayu-Bumiputera tidak mungkin akan hilang kuasa politik kerana Melayu-Bumiputera adalah majoriti di negara ini. Nama-nama Melayu juga menduduki jawatan-jawatan penting baik di dalam Kerajaan mahupun GLC dan entiti-entiti Kerajaan yang lain.

Betullah juga dakwaan bahawa kalaupun DAP menang 60 kerusi Parlimen, kuasa politik tetap di tangan Melayu kerana daripada 222 kerusi Parlimen yang ada sekarang, Melayu-Bumiputera mungkin menguasai lebih dua pertiga.

Sekali imbas apa yang dikatakan oleh Lim Kit Siang adalah benar belaka. (RUJUK SINI)

Maka untuk menilai kembali kebenaran kata-kata Lim Kit Siang itu, ianya perlu kembali merujuk kepada sejarah lampau. 

Sejarah di mana Melayu-Bumiputera menjadi minoriti dan kemudian kembali menjadi majoriti dalam tempoh yang sangat singkat sebelum pemberian kewarganegaraan secara besar-besaran diberikan untuk tidak menghilangkan kuasa politik kaum imigran yang gagal menjadi warganegara United Kingdom atau British apabila ditinggalkan oleh kuasa penjajah itu setelah membawa mereka beramai-ramai ke negara ini.

Dari tahun 1955 menerusi Pilihanraya Umum Pertama, kuasa politik di tangan Melayu. Seandainya MCA dan MIC tidak bergabung dalam Perikatan pun, ianya tidak akan menjejaskan apa-apa. Bahkan Melayu-Bumiputera mungkin akan menjadi lebih kuat dan lebih ekstrem berbanding sekarang. Malah, besar kemungkinan juga pemberian kewarganegaraan secara besar-besaran pada tahun 1957 dan 1974 juga tidak akan berlaku melainkan kepada mereka yang benar-benar boleh berbahasa Melayu dan menerima teras negara ini yang berlatarbelakangkan masyarakat Nusantara (Melayu-Bumiputera).

Namun bermula pada tahun 1961, tahun di mana Lee Kuan Yew dan PAP mula mempertikaikan kedudukan orang Melayu, kemudian berlarutan sehingga Lee Kuan Yew dan PAP serta Singapura dikeluarkan dari Wilayah Melayu pada tahun 1965 biarpun sudah ribuan tahun pulau tersebut diduduki oleh Melayu-Bumiputera, sehinggalah kemunculan DAP menggantikan PAP pada tahun yang sama, dalam tempoh 3 tahun kemudian, berlaku pertumpahan darah besar-besaran melibatkan etnik dan agama. 

Kuasa politik masih di tangan Melayu!

Bagi mengelakkan tragedi yang sama, DEB digubal. Walaupun di atas kertas dan teorinya, Dasar Ekonomi Baru adalah untuk Melayu-Bumiputera, tetapi pada penghujung DEB terutama pada zaman Mahathir sebagai Perdana Menteri, DEB untuk Melayu-Bumiputera itu telah ditelan dan dilahap oleh taukeh-taukeh yang menjadi kroni dan proksi Mahathir. DEB telah digagalkan oleh Mahathir tetapi bijak diselindungi dengan cerita-cerita kononnya orang Melayu-Bumiputera lebih berjaya dari zaman pentadbiran sebelumnya, walaupun hakikatnya Melayu-Bumiputera kekal sebagai macai melainkan sekelompok yang menikmati keistimewaan berada dalam GLC dan badan kerajaan serta korporat yang dibantu sepenuhnya oleh Kerajaan.

Tetapi apa pun, kuasa politik masih di tangan Melayu!

Tahun 1999 mula menyaksikan perubahan besar apabila PAS-Anwar Ibrahim bergabung dengan DAP. DAP berjaya memperolehi lebih banyak kerusi Parlimen berbanding PRU-PRU sebelum itu. DAP yang kurang menjadi perhatian, kini mula menampilkan para pemimpin yang bersuara lantang. Melayu-Bumiputera, Islam dan Bahasa Melayu kembali menjadi topik hangat mereka terutama menjelang PRU tahun 2004. Kehangatan tersebut berakhir seketika apabila Mahathir meletak jawatan pada tahun 2003 dan pada tahun 2004, BN yang dipimpin oleh Abdullah Badawi mencatatkan kemenangan terbesar dalam sejarah.

Namun 2008, keadaan mula berubah apabila dasar-dasar yang lebih liberal dan terbuka diperkenalkan oleh Abdullah Badawi. Mahathir dan segerombolan orang UMNO bersatu menjatuhkan Abdullah Badawi menyaksikan UMNO dan Barisan Nasional kehilangan majoriti dua pertiga pada PRU 2008.

2008 juga menyaksikan bagaimana DAP yang tetap berkata, kuasa politik kekal di tangan Melayu, berebut jawatan Menteri Besar Perak dan Pengerusi DAP Perak pada waktu itu, Ngeh Kor Ham memberi kata dua kepada Institusi Kesultanan Melayu, khususnya Perak kerana dia tidak boleh diangkat menjadi Menteri Besar akibat kekangan Undang-Undang Tubuh Negeri yang hanya mengkhususkan Melayu dan Islam sebagai Menteri Besarnya.

Nizar Jamaluddin dilantik mewakili 6 kerusi DUN PAS di Perak. Selebihnya adalah DAP dan PKR. Nizar Jamaluddin menjadi boneka dan paling terkenal dengan pelupusan pajakan tanah 99 tahun sebaliknya ditukarkan menjadi 999 tahun. Dasar-dasar serta penguasaan sepenuhnya dalam pentadbiran dan pengurusan negeri, dipegang oleh DAP. Melayu-Bumiputera masih pegang kuasa politik tetapi tali pacunya pada tangan Ngeh-Nga DAP.

Selangor juga memperlihatkan fenomena yang sama. Pulau Pinang, DAP berkuasa sepenuhnya. Di sebalik laungan kata, Melayu-Bumiputera adalah majoriti dan tidak mungkin DAP boleh menjadi Perdana Menteri walaupun Perlembagaan Persekutuan tidak memperuntukkan bangsa atau kaum atau agama tertentu khusus untuk jawatan Perdana Menteri, tetapi Melayu-Bumiputera bahkan masyarakat India dikejami dengan penuh sistematik. Mereka tidak sahaja dihalau menerusi kenaikan mendadak hartanah tetapi juga kemasukan pekerja-pekerja asing bagi jawatan-jawatan dan kerja-kerja rencam. Malah Lim Guan Eng yang mengepalai Kerajaan Negeri Pulau Pinang, pernah berusaha untuk mendapatkan dua bidang tanah wakaf yang perkuburan bagi tujuan membangunkan kemewahan yang tidak mungkin dapat dibeli atau dimiliki oleh Melayu-Bumiputera Pulau Pinang.

Bagaimanapun, bijak berputarbelit dan dengan bantuan orang Melayu yang pro-DAP, isu tersebut dipulas balik dengan menyalahkan Kerajaan Persekutuan kerana kononnya tidak MEMBELI DAN MENGKHUSUSKAN LAPAN LOT TANAH TERSEBUT sejak dari tahun 1999 lagi bagi tujuan dijadikan tanah perkuburan. Sedangkan tanah merupakan bidang kuasa Kerajaan Negeri. Dan tanah itu sendiri berada di Pulau Pinang, negeri yang ditadbir dan diuruskan oleh DAP.

Menjelang PRU 2018, DAP semakin galak menentang apa-apa sahaja yang berkaitan Melayu-Bumiputera, Islam, Raja-Raja Melayu dan Bahasa Melayu. Penggunaan atau berselindung di sebalik NGO seperti BERSIH yang mendapat dana langsung daripada George Soros yang mahu menghapsukan MALAY RULING, membuktikan apa yang diikrarkan oleh Lim Kit Siang, hanyalah dongengan semata-mata.

Secara bodoh, memang 60 kerusi DAP tidak akan mampu mengambilalih pentadbiran dan pengurusan negara. Tetapi 60 kerusi tersebut pasti akan bercampur dengan kerusi-kerusi dari parti-parti lain yang menyertai DAP. DAP sebagai parti dominan, sudah tentu akan mengutamakan dasar-dasarnya MALAYSIA MALAYSIAN yang tidak lagi dilaung-laungkan tetapi terus berjalan seperti tahun 1963.

Bukankah gabungan itu yang diamalkan oleh Barisan Nasional sehingga membolehkan UMNO menerajui negara? Mengapa pula DAP perlu dikesampingkan sebagai sebuah parti individu walhal sekarang pun, gabungannya dengan PKR dan PAS (di Selangor), menjadikan DAP sangat dominan?

Selepas mengambil kira apa yang berlaku di Pulau Pinang, Perak dan Selangor, betulkah Melayu-Bumiputera tak hilang kuasa politik kalau DAP dibenarkan menguasai Putrajaya?

Temberang pukau apakah Lim Kit Siang nak buat?


7 comments:

Anonymous said...

Jgn terpedaya dgn kata manis Dap. Berkuasa di peringkat negeri pun dah nampak hala tujunya yg anti Islam dan Melayu.

Anonymous said...

BETUL DENGAN DAP, MELAYU CUMA MACAI . TAPI DENGAN UMNO MELAYU DIBANGSATKAN.
HARTA HARTA MELAYU JADI DIJUAL KEPADA CHINA
MANA LEBIH TERUK ?

Anonymous said...

Betul tu.
Melayu tetap majoriti.
Tetapi...
Melayu2 babi peeliharaan dapigs lagi banyak dlm politik.
Melayu2 babi ini sdh d beri makanan berupa taik2 babi agar mrk sentiasa patuh pada tuan babi dapigs.
Melayu2 babi dapigs ni hanya menjadi barua tubggangan dapogs laknatullah.
Apalg melayu babi syiah laknatullah

Anonymous said...

SEDANGKAN YAHUDI YANG MENORITI BOLIH MENGUASAI AMERIKA YANG GAH.
ALLAH TELAH MENUNJUKAN CONTOH. APA BEBAL MELAYU KAT MALAYSIA NI. SAMPAI PAK LEBAI PUN BOLIH TERKENA SIHIR LIM KIT SIAL.
PATUTLAH TERDAPAT RISALAH YANG TERSEBAR DULU2...MELAYU NI MUDAH DIBELI DAN DIPERGUNAKAN DENGAN KUASA WANG.

Anonymous said...

Anon 11.24 am...kau nampak ke harta harta Melayu jual kat CHIna.. Setahu aku yang jual kat Cina... Faham tak..CHINA tu negara.. CINA tu bangsa yang ada kat Malaysia..hbis tu nak buat macamana...dah cina kat Malaysia ni..ramai yang berniaga..ekonomi...diorang pegang..so jadi Melayu jgn jadi bodoh..Ekonomi cina pegang.. KUASA... Melayu pegang tapi bukan Melayu Macai mcm PKR PAN dan cap bunga..tu memng Melayu senang si arah arah macm zombie...

Anonymous said...

Seharusnya Melayu berfikir sebagai bangsa Malaysia untuk kesejateraan negara, inikan jalan politik UMNO tiada penghujungnya ke arah kepincangan kerana pembesar2 Melayu nak terus berasuah , hidup senang, duduk kat pokok kelapa buat duit. Untuk membolehkan ini terpaksa mereka mendorong perbalahan antra kaum2 di sini supaya kedudukan elit2 Melayu terjamin. Angkara pemimpin UMNO yg terbaru ialah secara rahsia mrk juai negara kepada Tanah Besar Cina. Berbanding dgn Cina di sini yang tertakluk kpd undang2 negara, sebarang konflik dgn Tanah Besar mungkin bersudahan dengan penyelesaian secara ketenteraan. Negeri Cina ada keinginan seluruh Asia Tenggara berada di bawah naungan mrk dan sekiranya tentera mereka dikuatkan lebih dari AS, maka realitinya Cina akan mengusir keluar AS dari rantau ini dan membolot segala perniagaan di sini supaya kilang2 mrk terus berjalan lancar dlm keadaan pasaran yg lebih luas. Inilah angkara pemimpin2 UMNO yg sengaja memandang ringan dlm kerjasama dengan negeri Cina supaya rasuah mereka tidak akan dipersoal, berbanding EU dan AS yang kuat mehkritik politik yg rakus negara2 lain. Kalau ada orang mengkritik rasuah UMNO mrk terus di label sebagai pengkhianat negara. Inilah politik songsang UMNO yg perlu dibendung dan bukan Cina di sini yg nak keadilan sejagat.

Anonymous said...

8.54 betul sgt....melayu suka jadi pak turut...ramai yg dah tersemat jiwa komunis..

 
Blogger Templates