Social Icons

Pages

BULETIN 247

Friday, March 31, 2017

SPRM TAK SERBU, TAPI LAWAT... SPRM TAK RAMPAS DAN GELEDAH TAPI MINTA DENGAN CARA BAIK... JAWAPAN BANGANG TERESA KOK!!!Ahli Parlimen DAP Seputeh, Teresa Kok MENAFIKAN, SPRM menyerbu pejabatnya, sebaliknya sekadar melawat untuk mendapatkan beberapa dokumen daripadanya. 

"Mereka hanya mahukan dokumen dan kita menyerahkan kepada mereka. Ini bukannya serbuan," kata Teresa Kok. 

Pembantu Kok, Alice Lan berkata, dua orang pegawai SPRM telah datang ke pejabat Kok dengan WARAN GELEDAH pagi tadi dan mahu mendapatkan dokumen asal Skim Saraan Mesra Usia Emas (SMUE) di bawah Yayasan Warisan Anak Selangor (YAWAS).

"Pegawai-pegawai tersebut memberitahu, kedatangan mereka adalah berdasarkan laporan yang dibuat oleh Jamal Md Yunos. Jadi untuk berlaku adil, mereka perlu menyiasat kami," kata Lan. 

Dalam kenyataan yang dimuatnaik di akaun Facebook rasminya, Teresa Kok menggambarkan siasatan SPRM daripada laporan Jamal itu adalah taktik kotor Barisan Nasional menjelang PRU-14.

Menurut Teresa Kok, SMUE adalah skim kebajikan yang diperkenalkan oleh Kerajaan Negeri Selangor di mana sumbangan sebanyak RM2500 diberikan kepada keluarga di Selangor yang kematian ahli keluarga. 

"Pusat perkhidmatan saya di Seputeh telah mengendalikan tanggungjawab tersebut dan menyerahkan saguhati sebanyak RM2500 kepada keluarga-keluarga yang kematian di Parlimen saya semenjak 2009," katanya yang turut mendakwa, tuduhan Jamal yang dia telah mengeluarkan RM2 juta daripada akaun bank SMUE sebagai 'jenaka murahan'. 


"Tuduhan palsu oleh Jamal Yunos tidak syak lagi merupakan taktik kotor untuk mencemarkan nama baik rakan-rakan saya dan saya sendiri menjelang PRU-14," kata Naib Presiden DAP itu. 

Menurut Teresa Kok, peguamnya, Sankara Nair dua minggu lalu telah menyerahkan surat tuntutan kepada Jamal tetapi sehingga ke hari ini tiada sebarang jawapan diterima daripada Jamal, dan menambah dia akan berjumpa dengan Jamal di mahkamah. 

Jamal menarik perhatian umum selepas dia menganjurkan satu demonstrasi menggunakan keranda dan van jenazah di hadapan pintu pagar bangunan SUK untuk membangkitkan isu penyelewengan dan salahguna kuasa dalam SMUE melibatkan ADUN-ADUN DAP. Beberapa laporan polis turut dibuat dan meminta pihak berkuasa termasuklah SPRM menyiasat dakwaannya itu. (RUJUK SINI)

Datang melawat yer? Bukan serbu?

Tuduhan palsu yer? Tapi marah sebab SPRM siasat!!!


1 comment:

Anonymous said...

Seorg MP, seorg KM, dua2 takde quality, macam HARAM JADAH!!!!!!

 
Blogger Templates