Social Icons

Pages

BULETIN 247

Wednesday, April 19, 2017

KERANA GAMBAR BERASMARA, DYANA SOFYA BAKAL HILANG KEDUDUKAN DI TELUK INTAN!!!Akhirnya Nga Kor Ming mendapat peluang membalas dendam setelah dia disailang dalam PRK Teluk Intan pada tahun 2014 lalu.

Dyana Sofya Mohd Daud bukanlah calon yang dicadangkan oleh Nga Kor Ming yang merupakan Pengerusi DAP Perak, sebaliknya calon untuk PRK Teluk Intan pada waktu itu adalah Hew Kuan Yau, pakar ceramah DAP yang kuat memaki hamun dan menyumpah seranah. Apatah lagi Hew Kuan Yau pada waktu itu adalah Pengerusi DAP Teluk Intan. 

Bagaimanapun, campurtangan Lim Kit Siang, membuatkan Nga Kor Ming terpaksa berputih mata untuk mengukuhkan kedudukannya. 

Dyana Sofya pada waktu itu merupakan anak didik Lim Kit Siang. telah diberikan laluan lebih mudah sekaligus menyebabkan Hew Kuan Yau terpinggir. Sepanjang tempoh berkempen dalam PRK Teluk Intan, Hew Kuan Yau langsung tidak muncul di Teluk Intan untuk berceramah, manakala Nga Kor Ming dan Ngeh Kor Ham turut mengambil tindakan yang serupa, walaupun pada saat-saat terakhir, mereka muncul juga.

Kini, Nga Kor Ming memberikan isyarat bahawa Lim Kit Siang tidak boleh lagi memberi muka kepada Dyana Sofya apabila pencalonan Dyana Sofya untuk kerusi Parlimen Teluk Intan pada PRU akan datang, ditentang oleh Nga Kor Ming walaupun secara tidak berterus-terang. Nga Kor Ming sebaliknya mengatakan, kedudukan Dyana Sofya kini hanya boleh diputuskan oleh kepimpinan tertinggi DAP, sekaligus memberi isyarat, DAP Perak sendiri sudah tidak sudi dengan Dyana Sofya. (RUJUK SINI)

Nga Kor Ming memberi respons terhadap gambar-gambar yang disiarkan oleh media yang menunjukkan seorang wanita yang tersangat mirip dengan Dyana Sofya sedang bercium dengan seorang lelaki yang rupa paras dan bentuk tubuhnya sangat mirip dengan Ahli Parlimen Bukit Bendera DAP, Zairil Khir Johari.

Imej-imej membabitkan kedua-duanya bukanlah kali pertama muncul dan menjadi tular di Internet. 

"Saya serahkan kepada kepimpinan parti untuk membuat keputusan. Zairil sudah berulangkali menafikan (gambar-gambar terawal yang dikatakan dimuatnaik oleh isterinya sendiri) tetapi gambar-gambar seperti itu masih juga muncul. Jadi cara terbaik adalah media mendapatkan sendiri pengakuan daripada tuan punya tubuh," kata Nga.

Zairil yang telah berkahwin dan mempunyai anak, sebelum ini menafikan dia adalah lelaki yang sedang menari dengan seorang wanita yang menyerupai Dyana Sofya yang mula tersiar pada Mac lepas sebelum tersiarnya gambar-gambar bercumbu terbaharu. 

Ahli Parlimen DAP Bukit Bendera itu bagaimanapun, belum lagi memberi respons berhubung gambar-gambar terbaharu. 

Sementara itu, Dyana Sofya sendiri secara tidak langsung telah mengesahkan wanita di dalam gambar berkenaan adalah dirinya. Dia bagaimanapun, menganggap penyiaran gambar-gambar tersebut adalah salah satu serangan privasinya. Pendapatnya itu disokong oleh ibunya sendiri.

2 comments:

Anonymous said...

cari ler cara lain sekali kita tutup aib orang sepulo kali allah tutup kita tahan ker ngan seksa kubur bertaubatlah dpd menjaja keburukan org lain

Anonymous said...

Kalau cerita romen, video cut and paste sememangnya fitnah org2 Islam yg dari mazhab UMNO

 
Blogger Templates