Social Icons

Pages

BULETIN 247

Friday, April 14, 2017

SPRM TAK TOLAK PENANGKAPAN SETELAH MAKLUMAT BARU SALAH LAKU BEKAS MENTERI MARA DIPEROLEHI!!!Siapakah bekas Menteri yang sedang tidak senang duduk dengan perkembangan terbaharu membabitkan SPRM?

Dilaporkan SPRM sedang meneliti maklumat baru yang diterima berhubung dakwaan salahlaku seorang bekas menteri yang dikaitkan dengan pembelian sebuah hartanah oleh anak syarikat MARA Incorporated di Melbourne, Australia.

Siasatan kes tersebut yagn dijalankan sebelum ini, akan disambung semula ekoran bukti dan maklumat yang telah diperolehi. Menurut Timalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM, Dato Azam baki, pihaknya akan memanggil lebih ramai saksi untuk diambil keterangan bagi membantu siasatan tersebut dalam masa terdekat.

Keterangan tidak sahaja diambil daripada saksi-saksi dalam negara tetapi juga dari luar negara. Dato Azam turut tidak menolak tangkapan akan dibuat ke atas mereka yang terlibat sekiranya perlu dalam jangka terdekat.

Pada 5 November 2015, MARA mengambil keputusan untuk menamatkan kontrak Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) MARA Inc. Datuk Abdul Halim A Rahim ekoran skandal pembelian hartanah luar negara. Perkara tersebut diumumkan oleh... TERUSKAN BACAAN DI BULETIN 247


1 comment:

Anonymous said...

Kalau tak ada pelapur mana timbul kes cam ini.

 
Blogger Templates