Social Icons

Pages

BULETIN 247

Sunday, May 14, 2017

MANUSIA TIDAK BERMARUAH SEPERTI GUAN ENG, MENGATA ORANG LAIN SEBAGAI TIDAK BERMARUAH?!!!Setiausaha Agung DAP yang belum disahkan jawatannya, selain merupakan suspek kes rasuah dan salahguna kuasa yang juga merupakan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng berkata, 3 orang Exco Kerajaan Negeri Selangor dari PAS seharusnya melepaskan jawatan mereka, sekiranya mereka bermaruah.

Kata Lim Guan Eng lagi, ketiga-tiga Exco tersebut perlu membuktikan bahawa mereka bukanlah oportunis. Lebih menarik lagi ialah, suspek rasuah dan salahguna kuasa yang cuba mengelak daripada dibicarakan dengan pemanipulasian undang-undang ini cuba pula mengaitkan UMNO untuk menyandarkan hujahnya itu.

Lim Guan Eng merujuk kepada kenyataan seorang pemimpin UMNO Selangor yang mengatakan PAS tidak bermaruah sekiranya terus membenarkan ketiga-tiga Exco tersebut bergayut pada jawatan mereka.

"Sekiranya ini pun tidak boleh faham. Itu menunjukkan pemimpin Pas yang lain sudah keliru dan sesat dan kalau UMNO pun cakap mereka tidak bermaruah dan oportunis.

"Pas mesti tunjuk bahawa UMNO tidak bercakap benar, bahawa Pas bermaruah dan letak jawatan kalau tidak apa yang UMNO cakap tu (benar), PAS oportunis dan tidak bermaruah langsung," katanya pada sidang media selepas Majlis Pemberian iInsentif Teksi dan Bas sekolah bilangan 2 tahun 2017 di Seberang Jaya semalam. (RUJUK SINI)

Ironinya, Lim Guan Eng yang sedang berhadapan dengan kes rasuah dan salahguna kuasa serta penyelewengan, lancang lidahnya mengata PAS tidak bermaruah. Dia sendiri bukan sahaja enggan melepaskan jawatan atau bercuti sementara kesnya dibicarakan, sebaliknya berusaha dengan apa cara sekalipun untuk tidak dibicarakan dengan pelbagai alasan. Antara alasan yang digunakan sekarang ini dan diperjuangkan oleh para peguamnya ialah untuk mengiktirafkan Akta SPRM sebagai tidak berperlembagaan.... TERUSKAN BACAAN DI BULETIN 247


5 comments:

Anonymous said...

Perangai Dap memang mcm tu. Org lain serba tak kena. Dia je betul. Ada kes mahkamah pun masih cakap besar.

Anonymous said...

Si LGE nie memang patut kena sambar petir aje... termasuk semua pengikutnye yang merupakan kaum pendatang ke Malaysia.. kaduk dah naik junjung... tapi bangsa Melayu masih layu dan belum sedar..

Azman Ali said...

Pegi mampus lah LGE , bawak bapak lu sekali..nanti kami buat majlis 30malam

Anonymous said...

knp lge beli banglo tersebut dgn harga yg murah? sbb sbg KM dia adlh org yg paling tau apa yg akan berlaku dikwsn tersebut pd masa akan dtg..

el halim said...

LGE = BABI

 
Blogger Templates