Social Icons

Pages

BULETIN 247

Thursday, May 4, 2017

SIAPAKAH AHLI POLITIK YANG TERLIBAT RASUAH BERPROFIL TINGGI YANG BAKAL DIHERET SPRM KE MAHKAMAH SELEPAS PRU NANTI?Siapakah ahli politik yang terlibat dalam kes rasuah berprofil tinggi yang yang bakal diheret ke muka pengadilan selepas PRU nanti?

Ketua Pesuruhjaya SPRM Dato Dzulkifli Ahmad membuat kenyataan terbuka yang boleh menimbulkan spekulasi pelbagai berhubung tindakan tegas SPRM yang kebelakangan ini menggentarkan ramai pengamal dan pemberi rasuah.

Menggantikan Tan Sri Abu Kassim untuk jawatan yang disandangnya, beberapa tindakan penguatkuasaan berprofil tinggi oleh SPRM termasuklah ke atas Lim Guan Eng menunjukkan iltizam sebenar pentadbiran masakini untuk memerangi wabak dan bencana berkenaan.

Walaupun ada pihak yang cuba mempolitikkan tindakan penguatkuasaan SPRM, namun itu tidak mematahkan semangat agensi berkenaan untuk memeranfi rasuah menerusi tangkapan demi tangkapan yang melihatkan ratusan juta
ringgit kalau tidak pun berbilion dalam urusan rasuah.

Bagaimanapun kenyataan terbaharu Ketua Pesuruhjaya SPRM itu terlalu menarik untum dikaitkan dengan apa yang sedang berlaku sekarang.

Berbanding pemimpin-pemimpin dari BN terutama sekali UMNO yang diheret ke mahkamah atas tuduhan rasuah, puak-puak PKR dan DAP paling kuat melompat dan membuat pelbagai andaian termasuklah kes rasuah yang mereka hadapi adalah konspirasi UMNO selain menuduh SPRM melaksanakan kerja-kerja politik bagi pihak UMNO-BN.1 comment:

Anonymous said...

Tak kira parti mana. Jika ada kes bawa je ke mahkamah.

 
Blogger Templates