Social Icons

Pages

BULETIN 247

Tuesday, July 4, 2017

KAK MIDAH TUNTUT TINDAKAN DISIPLIN KE ATAS SYED SADDIQ!!!



Naib Presiden Cap Bunga yang dianiayai oleh partinya sendiri, Datuk Hamidah Osman atau lebih dikenali sebagai Kak Midah, hari ini mungkin sudah tidak dapat menahan sabarnya lagi dengan kerenah serta tingkahlaku Syed Saddiq.

Syed Saddiq merupakan Ketua Armada Cap Bunga yang perasan dia hebat, dia berpengaruh besar, dia kuat dan dia mempunyai peminat yang ramai, pada 28 Mei lalu telah menuduh Kak Midah sebagai DALANG yang terlibat dalam episodnya ahli Cap Bunga Perak keluar beramai-ramai.

Media melaporkan sekurang-kurangnya 1000 orang ahli Cap Bunga Perak telah keluar parti menjadikan Cap Bunga Perak yang diketuai oleh salah seorang bekas pegawai khas Mukhriz di Kedah yang lebih dikenali sebagai Peja, lumpuh.

Kak Midah dan adiknya, Hamizura Osman telah dituduh mendalangi episod tersebut, kononnya tidak berpuas hati Kak Midah tidak dilantik ke jawatan Pengerusi Cap Bunga Perak.

Syed Saddiq turut mengecam dan menuduh Kak Midah yang merupakan bekas Ketua Wanita UMNO Gopeng sebagai hipokrit kerana tidak bersetuju dengan keputusan Muhyiddin Yassin mengikut kehendak Mukhriz yang melantik orang lain sebagai Pengerusi Parti Cap Bunga Perak, dan bukan dirinya.

Datuk Hamidah Osman dan adiknya merupakan antara penggerak dan penaja utama kewujudan Parti Cap Bunga Perak. Hamidah Osman dan Hamizura Osman juga merupakan tenaga penting dalam kempen untuk memperolehi lebih banyak keahlian dan sokongan daripada bekas UMNO Perak.

Bagaimanapun, kekaguman dan keterujaan kerana dapat bekerja secara langsung dengan Dr. Mahathir, tidak mengkagumkan Mukhriz Mahathir yang merupakan Timbalan Presiden Cap Bunga. Sebaliknya, Mukhriz melantik orangnya sendiri, yang tidak berpengalaman dan tidak berpengetahuan untuk mengetuai parti di Perak.

Kak Midah dan Hamizura bagaimanapun, belum membuat keputusan untuk keluar dari parti yang mereka sama-sama bangunkan itu. Tetapi Syed Saddiq yang sedang gila kuasa pula mendesak agar Kak Midah dan adiknya, dikeluarkan dari Parti Cap Bunga sekaligus menimbulkan persengketaan antara mereka sehinggakan Hamizura melabelkan golongan yang beria-ia mahu tunjuk kuasa itu sebagai PARASIT UMNO yang masih membawa budaya lama UMNO ke dalam Cap Bunga.

Menurut Kak Midah, dia akan menulis surat rasmi kepada Lembaga Disiplin Cap Bunga secepat mungkin. Syed Saddiq menurutnya tidak boleh dibiarkan berterusan membuat tuduhan-tuduhan liar dan tidak berasas tanpa menghadirkan bukti.

"Saya harap Lembaga Disiplin akan bertindak ke atasnya kerana sekiranya masalah ini tidak ditangani, sekiranya ahli-ahli parti dibenarkan menyerang sesama sendiri di khalayak awam, parti akan musnah," katanya seperti yang dipetik oleh FMT.


2 comments:

Anonymous said...

Budaya natang yg dianuti dari UMNO susah utk diubati. Harap cap bunga dapat bertolak ansur dgn natang2 ni dan memberi masa utk dipulihkan akhlak mrk.

Anonymous said...

Saddiq Sigaraga..25%....

 
Blogger Templates