Social Icons

Pages

BULETIN 247

Monday, August 28, 2017

PERANAN RAFIZI RAMLI SEBAGAI AGEN PEROSAK DALAM PKR, TELAH BOCOR... PEMIMPIN-PEMIMPIN PKR SEPAKAT MENGUTUKNYA!!!Kemelut dalaman PKR yang menyaksikan Kem Azmin dan Kem Wan Azizah atau lebih tepat lagi Kem Rafizi, tidak lagi dapat dibendung. Walaupun selama ini PKR cuba menyembunyikan kemelut dan perbalahan sesama mereka, tetapi akhirnya medan sosial menjadi saksi, kemarahan yang sekian lama terpendam, diluahkan tanpa berselindung lagi. 

Kenyataan-kenyataan yang dikeluarkan oleh Latheefa Koya, salah seorang pimpinan tertinggi PKR yang dilantik terhadap bekas Setiausaha Agung merangkap Naib Presiden merangkap Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli begitu mengejutkan. Menggelarkan Rafizi Ramli sebagai 'PONOROGO', Latheefa jelas tidak senang dengan Rafizi Ramli yang mempergunakan nama parti untuk kepentingannya sendiri. Latheefa mempersoalkan Rafizi Ramli yang mengutip RM1.5 juta daripada orang ramai walaupun dia sebenarnya tidak memerlukan wang tersebut untuk membayar yuran guaman pun. 


Semuanya bermula daripada sekeping gambar yang disiarkan oleh Presiden PAS, Abdul Hadi Awang pada 12 Ogos 2017 di laman peribadi Facebooknya. Gambar itu memaparkan lawatan dan ziarah Azmin Ali, Wan Azizah Wan Ismail dan Dr. Shaharuddin Baharuddin yang merupakan pensyarah kanan Universiti Selangor (UNISEL) dan juga merupakan Naib Presiden PKR.

Walaupun Azmin Ali memberi alasan, itu hanyalah ziarah dan lawatan biasa, tetapi lebih ramai yang melihat ziarah dan lawatan tersebut bertujuan untuk memujuk PAS agar tidak memutuskan terus tahaluf siyasi dengan PKR terutama sekali di Selangor. PKR di Selangor akan kehilangan banyak kerusi seandainya tidak bekerjasama dengan PAS.Bermula dari situlah, Azmin Ali terus dikecam. Kalau selama ini, dia sekadar diumpat secara bisik-bisik kononnya dia mengetuai 'Kartel Min' yang mahu memastikan UMNO-BN terus menguasai Parlimen Malaysia pada PRU akan datang, penyiaran gambar tersebut telah mengesahkan bahawa Azmin Ali di sebalik jawatannya sebagai Timbalan Presiden PKR, Menteri Besar Selangor dan Pengarah Pilihanraya Pakatan Harapan adalah seorang PARASIT yang hanya mementingkan tembolok sendiri. 

Ironinya, Wan Azizah dan Dr. Shaharuddin yang turut serta dalam ziarah tersebut langsung tidak dikutuk dan dicela.

Bagaikan retak menanti belah, Rafizi Ramli yang hanya menunggu masa untuk mengulangi serangan terhadap Azmin Ali dan kepimpinannya, akhirnya menggunakan isu tersebut dengan mencadangkan agar diwujudkan Kongres Khas PKR untuk memuktamadkan hubungan dan kerjasama PKR-PAS.

Cadangan Rafizi Ramli yang jarang hadir dalam mesyuarat-mesyuarat penting pucuk pimpinan PKR seperti Biro Politik, tidak sahaja disanggah, bahkan Rafizi Ramli sendiri dikecam oleh para pemimpin PKR yang lain. 


Salah seorang yang bersikap keras terhadap Rafizi Ramli adalah Timbalan Ketua AMK, Dr. Afif Bahardin. 

Katanya, kegagalan Rafizi Ramli untuk hadir mesyuarat-mesyuarat penting, membuatkan Ahli Parlimen Pandan itu ketinggalan banyak maklumat. Lebih tepat lagi, secara tidak langsung Afif menyatakan, Rafizi Ramli terlalu dibuai oleh khayalan dan imaginasi liarnya sendiri.

Dalam kenyataan media yang dikeluarkan pada 28 Ogos 2017, Afif turut berkata, rundingan yang dilakukan oleh Azmin Ali hanyalah untuk memastikan pertandingan tiga penjuru tidak berlaku membabitkan PAS dan PKR. Dengan kata lain, Azmin Ali cuba memujuk PAS agar tidak menentang PKR yang akan mengakibatkan kerugian besar kepada PKR sekaligus menyelamatkan air muka Presiden dan Timbalan Presiden PKR daripada kalah di kubu sendiri.


Namun kenyataan yang paling keras datangnya daripada Pemangku Ketua AMK Cabang Pandan, kawasan yang menaikkan Rafizi Ramli sendiri selaku Ahli Parlimen, Mizan Adli Mohd Noor. 

Mizan Adli menyeru Rafizi Ramli agar tidak buat gila dan menghentikan usahanya untuk memecah belahkan parti. Sikap Rafizi Ramli seperti seorang agen perosak tidak lain hanyalah bertujuan untuk mensabotaj parti dan peluang PKR pada PRU akan datang. 

Menurut Mizan lagi, sebelum ini, Rafizi Ramli berjaya menghuru-harakan PKR dan menghancurkan hubungan PKR-PAS dengan Langkah Kajang yang menyaksikan Khalid Ibrahim berjaya digulingkan tetapi Langkah Kajang yang dianggap langkah separuh masak, hanya membuang masa dan mendapat kecaman ramai kerana hanya bertujuan untuk membuktikan Rafizi Ramli adalah seorang pencatur politik di dalam PKR. Menurut Mizan, penubuhan INVOKE terbukti telah merosakkan dan memecahkan perpaduan ahli parti. 

Siapa sebenarnya yang cuba memecah belahkan PKR?


Rafizi atau Azmin Ali? 

Berdasarkan kepada kenyataan-kenyataan yang dikeluarkan oleh Latheefa Koya dan rakan-rakannya dalam PKR, apatah lagi dengan gelaran PONOROGO yang diberikan kepada Rafizi Ramli, jelas, orang yang dimaksudkan memecah belahkan PKR adalah Rafizi Ramli, bukannya Azmin Ali meskipun pada masa yang sama, para penyokong Rafizi Ramli cuba membuat serangan peribadi ke atas Latheefa Koya.
2 comments:

Anonymous said...

PONOROGO TU APE YEEEKKK....?
KALAU PORNOROGOL KAN ITU YANG DI SUNGAI BULOH RESORT TU... KAN... KAN ...KANNN. ..
KIKIKI

Anonymous said...

Jgn percaya lgi sama tukang fitnah ni. Rosak habis parti.

 
Blogger Templates