Social Icons

Pages

BULETIN 247

Tuesday, January 16, 2018

SPRM SERBU LAGI: MACAI-MACAI DAP TERPAKSA BUAT CERITA BURUK TENTANG NAJIB UNTUK COVER LIM GUAN ENG!!!Barangkali sedar, kelebihan tidak berpihak kepada mereka dan mereka kehilangan hujah-hujah atau dalih-dalih untuk terus membela Lim Guan Eng dan rompakan besar-besaran yang dilakukannya, jentera propaganda DAP dan penyokong DAP cuba mengalih taktik. Berbanding menjawab atau mengingatkan orang ramai tentang skandal terowong dasar laut Pulau Pinang yang sedang memasuki fasa penting dengan SPRM, mereka sebaliknya mengada-ngadakan serta mereka-reka cerita untuk memburuk-burukkan Najib Abdul Razak dan keluarganya. 

Cerita buruk tentang Najib Abdul Razak sentiasa menjadi umpan dan taktik DAP serta penyokong mereka untuk mengalihkan isu.

Menariknya, tiada seorang pun yang berani bercakap tentang kes terowong dasar laut di Pulau Pinang yang sedang memasuki fasa baru siasatan. 

Laporan menyatakan, beberapa orang lagi individu dijangka akan diberkas oleh SPRM untuk membantu siasatan berhubung skandal RM6.3 bilion.

Datuk Seri Azam Baki yang merupakan Timbalan Pesuruhjaya SPRM telah mengesahkan laporan tersebut.


Menurutnya, sehingga setakat ini, telah 21 orang individu telah diambil dan dirakamkan keterangan mereka, manakala dua orang pengarah syarikat berstatus 'Datuk' telah ditahan reman dan reman mereka dilanjutkan untuk selama 5 hari lagi. 

Menurutnya, siasatan SPRM akan menjurus kepada semua aspek urusan terowong dasar laut tersebut termasuklah laporan-laporan media bahawa sebuah syarikat fesyen telah terlibat dalam projek bernilai berbilion ringgit itu sebagai pemegang saham. 

Syarikat tersebut dikatakan sebahagian daripada konsortium yang sebelum itu dikatakan turut disertai oleh dua buah syarikat gergasi dari China tetapi kedua-dua syarikat dari China itu menarik diri kemudiannya. 


Datuk Azam turut berkata, SPRM akan menyiasat dari semua segi termasuklah yang dibangkitkan oleh media selain fokus utama membabitkan urusniaga transaksi tanah yang banyak diperkatakan dan didedahkan sebelum ini. 

Ketika ditanya sama ada Lim Guan Eng akan turut dipanggil oleh SPRM, Azam berkata, tiada keperluan untuk tujuan tersebut dalam tempoh terdekat namun bergantung kepada bukti-bukti yang diperolehi. 

Pada 9 Januari, pegawai-pegawai SPRM menyerbu 4 buah agensi Kerajaan Negeri iaitu Jabatan Kerjaraya Pulau Pinang, Pejabat Setiausaha Negeri Pulau Pinang, Jabatan Tanah dan Galian Pulau Pinang serta Jabatan Perkhidmatan Penilaian dan Hartanah Pulau Pinang. Turut diserbu adalah tiga firma pembangunan hartanah dan pemaju hartanah yang dipercayai terlibat dengan kes berkenaan. 

Beberapa lagi serbuan telah dilakukan pada hari Isnin. 


No comments:

 
Blogger Templates