Social Icons

Pages

BULETIN 247

Thursday, January 29, 2015

MASA BANJIR BESAR, ALASAN ANWAR TAK BOLEH JENGUK RAKYAT SEBAB TIKET TAK ADA, UNTUK BERDEMONSTRASI ADA PULAK TIKET UNTUK RAKYAT HAKIM NEGARA!!!Makin seronok pula kita tengok para pecacai Anwar Ibrahim sedang berkempen untuk 'membersihkan' Anwar Ibrahim daripada sebarang cacat cela, sekaligus menyediakan ruang buat Anwar Ibrahim jikalau didapati bersalah dan dipenjarakan oleh Mahkamah Persekutuan nanti dengan cerita FITNAH dan KONSPIRASI.

Kempen RAKYAT HAKIM NEGARA sudah pun bermula. Dan seperti biasa, apabila keadaan sudah terdesak, perkataan 'RAKYAT' akan kembali dimainkan semula semata-mata untuk kepentingan Anwar Ibrahim.

Masa banjir besar, ketika ditanya mengapa Anwar langsung tidak pedulikan rakyat, jawapannya mudah dan seperti tidak masuk akal seolah-olah Malaysia berada di sebuah benua yang paling terpencil dan jauh daripada trafik serta laluan udara dunia. Seolah-olah untuk ke Malaysia, perlu melalui portal masa dan terlalu sukar memperolehi tiket penerbangan ke Malaysia.

Kata Anwar, dia tidak boleh balik sebab dia tidak boleh tukar tarikh pada tiket penerbangannya. Katanya lagi, tidak ada penerbangan ke Malaysia pada tarikh yang dikehendakinya. Gambaran yang diberikan, semua penerbangan ke Malaysia, sama ada telah ditangguhkan, dibatalkan atau telah ditiadakan kerana banjir besar di Pantai Timur Semenanjung dan beberapa kawasan rendah di Sabah.

Para pecacai Anwar, menerima jawapan tersebut. Manakala golongan waras tersenyum sumbing sambil menggeleng-geleng kerana jawapan tersebut adalah jawapan paling bodoh yang pernah diberikan oleh Anwar Ibrahim. Dia boleh bebas ke sana ke mari, berada di luar negara bagaikan naik bas dari Jalan Tunku Abdul Rahman ke Dataran Merdeka. Tiba-tiba dia boleh kata, tidak ada tiket bagi menghalalkan alasannya tidak balik.

Dan dia hanya melawat ke tempat-tempat yang pernah berlaku banjir setelah air kering sambil memberikan pelbagai janji bulan dan bintang tanpa secuit selut dan lumpur pun terpalit pada kasut apatah lagi hujung seluarnya.

Kini, untuk dirinya, berpuluh program telah diatur. Rafizi Ramli, BABI GEMUK yang langsung tidak nampak muka di Pandan, mahupun di tempat-tempat para penyokong setia Pakatan dan PKR yang dilanda musibah banjir, memujuk para penonton agar segera meramaikan ceramah Anwar Ibrahim kerana itu adalah peluang terakhir mereka melihat dan mendengar amanat Anwar sebelum Anwar reput di lantai penjara.

Baru sekarang, Anwar ingat rakyat... dan bagi Anwar, rakyat adalah pecacai dan muncikarinya!


7 comments:

Anonymous said...

Adakah orang Malaysia terdiri daripada orang bangang yang mempercayai pencinta jubo?

Anonymous said...

Aku ada salah seorang pengkagum anwar. Biar bangang di dunia jangan bangan di akhirat.

Anonymous said...

kat dunia kau dah bangang kat akhirat kau dapat apa???? cuba citer

Anonymous said...

bro dah sewel tu.....layan jer....dia dah ade tiket syurga.....

usin said...

mende sangatlah nak dikagumi si anwar ni. kalaupun dia tak salah ke, didapati tidak bersalah ke, teknikal dilepaskan ke, tak ada apa yang hebatnya si anwar ni. semata-mata pidatonya yang hebat? orang jual ubat tepi jalan kt chowkit ada yang lebih hebat lagi. itu pasal taik kambingpun orang beli sebab dikatakan ubat. zaman dia dalam kerajaan, timbalan pm dan menteri kewangan, interest naik sampai dekat 10% tu hebatlah bro? masa krisis ekonomi, nak sangat ikut telunjuk imf, hebat jugaklah tu? sesungguhnya tiada apa yang hebatnya anwar selain kelentong dan temberang menggunakan kepetahannya berucap. selain itu, no no no. buat pengkagum anwar, jangan jadi bangang di dunia, bangang juga di akhirat.

Anonymous said...

Hahaha mmg la kau bangang hahaha banyak mkn otak ikan hehehe..

Anonymous said...

mereka ni tidak bangang malah cerdik belaka, sehinggalah d liwat minda minda mereka oleh maharaja liwat maka bertukar lah mereka menjadi al bangang belaka, malang sungguh mereka ini.

 
Blogger Templates