Social Icons

Pages

BULETIN 247

Saturday, February 14, 2015

KENAPA TINDAKAN PENDAFTAR PERTUBUHAN TERHADAP DAP BERBEZA SANGAT DENGAN TINDAKAN KE ATAS MIC?Secara asasnya, MIC mahupun DAP berhadapan dengan masalah pemilihan. Bezanya, MIC menerima tekanan daripada Pendaftar Pertubuhan manakala DAP pula menekan, mengugut dan akhirnya berjaya menyenyapkan tindakan ROS ke atas mereka.

23 September 2014, DAP menyatakan, ROS menarik balik tindakan ke atas mereka, sekaligus memaksa DAP mnggugurkan tindakan undang-undang ke atas ROS setelah ROS menerima surat penjelasan Lim Guan Eng. (BACA DI SINI)

Namun pada 4 Oktober 2014, ROS dalam satu kenyataan, menafikan pembohongan DAP sebaliknya berkata, mahkamah belum membuat sebarang keputusan berhubung status CEC DAP hasil daripada penciptaan 120 Cawangan Bunian dalam usaha Lim Guan Eng terdesak mengekalkan kedudukannya. (RUJUK SINI)

Sehingga kini, 'keputusan' sama ada DAP dibatalkan atau sebaliknya kesan daripada 120 Cawangan Bunian, kekal misteri, manakala DAP pula terus berlagak seperti biasa seolah-olah mereka telah bebas dan tidak tersentuh dengan sebarang undang-undang Pertubuhan di negara ini.

Banyak pihak mempersoalkan dan hairan dengan gelagat ROS dalam melayani perangai huduh DAP. (RUJUK SINI)

Namun keadaan dan layanan ROS kepada MIC, salah sebuah komponen dalam Barisan Nasional, berlainan sama sekali. Tiada layanan mesra dan lemah lembut serta bersopan santun sebagaimana yang ditunjukkan kepada parti Lim Guan Eng. Sebaliknya ROS bertukar menjadi diktator yang tidak peduli dengan sebarang alasan yang diberikan oleh Palanivel selaku Presiden MIC selain peruntukan dalam parti tersebut terutama sekali yang membabitkan Artikel 46.5 dan 49 Perlembagaan MIC yang menggariskan dengan jelas kuasa-kuasa seorang Presiden.

Tindakan ROS menghantar empat orang pegawai dalam mesyuarat Interim Jawatankuasa Kerja Pusat (CWC) MIC semalam yang dipengeruhsikan oleh Timbalan Presiden MIC, di Ibu Pejabat MIC, sekali lagi menimbulkan pertanyaan dan misteri. Mengapa dalam kes DAP, ROS tidak mengambil tindakan yang serupa?

Malah tindakan ROS yang mengeluarkan beberapa pucuk surat sebelum ini yang antara lain turut mempersoalkan kedudukan G.Palanivel sebagai Presiden parti, agak memeranjatkan kerana ROS sendiri secara tidak langsung telah mempersoalkan Perlembagaan MIC yang tidak sepatutnya dicampuri. Presiden mempunyai hak untuk melantik Ketua Setiausaha, manakala ROS pula tidak berhak campurtangan serta melibatkan diri dalam kemelut ini.

Barangkali ada eloknya juga MIC mengambil tindakan undang-undang ke atas ROS memandangkan ROS sendiri menunjukkan 'MISTERI' dan tindakan penuh tandatanya apabila membabitkan DAP dalam isu dan kemelut kepimpinan yang sama!!!


8 comments:

Anonymous said...

Soalan ni kena tanya ah jib gor!!!!!

Anonymous said...

ros elok jadi bunga rose jer.....mengabihkan duit rakyat utk bayar gaji dari ketua pengarah nya sampai ke bawah2...

Anonymous said...

Tak payah fikir panjang

1. ROS bawah KDN

2. KDN diterajui ZAHID

3. ZAHID suka RETORIK

4. RETORIK...... DAP tak suka

5 TAK SUKA... tapi MIC KENA TERIMA

Anonymous said...

Sebenaqnya sedg. berlaku KEMPEN-amat-JAHAT puak PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM utk. MENJAHANAMkan MIC; yg. masih dipercayai MAJORITI umat India-Hindu!

Mereka mahu rakyat India-Hindu menyokong PKRSODOM/DAPBANGKAI - juga disyaki utk. senang MENGKRISTIANkan mereka spt. bangsa Cina! Mcm. bangsa Cina yg. MAJORITI dah tak lagi sokong MCAKEPARAT-LOSER tapi-berlagak-mcm-TUAN dlm. BN!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

Keberanian atau kebaculan semua istitusi kerajaan adalah bergantung kepada keberanian dan kebaculan pemimpin no. 1 negara.... tolong jangan pertikai lagi.. fullstop.

Anonymous said...

Fullstop alee utoo pak hang...hang sendri pun takut n bacul dgn bni lagi mau sembang deras kt sini... puuiiiii...

Anonymous said...

ROS..sememangnya ada pengkhianat di dalamnya...mereka terlalu takut pada Cina cina yang mungkin telah menyara mereka selama ini, tetapi mereka menjadi begitu berani dan bersemangat bila MIC atau mana mana ko penat BN yang berada dalam masalah yang sama...telah terbukti ... Bila baca aja pasal ROS memang sangat sangat meluat...nampak sangat hidung mereka telah dicucuk oleh Cina cina laknat ni.

IBU HAYATI said...

Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINISaya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI

 
Blogger Templates