Social Icons

Pages

BULETIN 247

Sunday, September 13, 2015

BIMBANG KEHILANGAN SELANGOR DAN KERUSI-KERUSI LAIN TANPA SOKONGAN PAS, PKR DAN RAFIZI RAMLI CUBA PERDAYA PAS UNTUK BENTUK PAKATAN BARU!!!Sedar bahawa tanpa PAS, PKR tidak lebih daripada sekadar PARTI JAMBAN yang hanya muat untuk punggung AHLI-AHLI KELUARGA ANWAR IBRAHIM terutama sekali di Selangor, hari ini, Setiausaha Agung PKR merangkap SOTONG PALING KUAT PEMBOHONGANNYA, Rafizi Ramli mengumumkan bahawa PKR akan bertemu dan berbincang dengan PAS untuk membentuk pakatan baru.

Sekaligus, PKR cuba menunjukkan bahawa mereka 'tidak peduli dengan arahan DAP' agar memutuskan semua bentuk hubungan dengan PAS.

PKR telah pun membentuk pakatan bersama-sama dengan Parti Amanah Negara (PAN), 'anak parti' DAP yang dianggotai oleh para penyokong Anwar Ibrahim dan Lim Guan Eng yang sebelumnya merupakan ahli dan pemimpin PAS. Bagaimanapun, GHB atau PAN di sebalik gembar-gembur tentang puluhan ribu ahli PAS yang menyertai parti pimpinan Mat Sabu itu, masih tidak cukup meyakinkan PKR boleh membantu mereka untuk kekal sebagai pemerintah di Selangor. Sebaliknya, PKR sangat sedar bahawa tanpa sokongan PAS, Rafizi Ramli sendiri besar kemungkinan akan hilang jawatan sebagai Ahli Parlimen Pandan yang disandangnya sekarang kerana hampir keseluruhan sokongan yang diterimanya daripada para pengundi Melayu adalah dari PAS dan UMNO yang kecewa dengan calon MCA di kerusi berkenaan.

Dikhabarkan, PKR akan bertemu dan berbincang dengan wakil PAS di ibu pejabat PKR esok.

Perlu diingatkan, tidak semua para pemimpin PAS yang pro-Anwar dan Lim Guan Eng, keluar dari parti itu untuk bersama-sama dengan PAN. Golongan yang lebih sesuai disebut sebagai PARASIT itu masih ramai di dalam PAS, terutama sekali yang memegang jawatan sebagai ADUN dan Ahli Parlimen.

Pertemuan dan perbincangan tersebut akan turut dihadiri oleh Wan Azizah.

PAS walaupun telah diterajang oleh DAP daripada gabungan Pakatan Rakyat, masih utuh menyokong Azmin Ali sebagai Menteri Besar Selangor, malah empat orang wakil mereka, merupakan Exco negeri Selangor.

PAS juga merupakan pihak yang paling banyak menjayakan aktiviti Pakatan Rakyat, malah mengambil peranan yang sangat aktif dalam sebarang tunjuk perasaan yang dianjurkan oleh PKR dan DAP.

Kecuali BERSIH 4.0 di mana DAP berjaya menghimpunkan para penyokong mereka untuk berdemonstrasi di jalanraya dan di kawasan utama aktiviti perniagaan Melayu di Kuala Lumpur, demonstrasi-demonstrasi lain diperkukuhkan oleh PAS.

PKR sendiri amat bergantung harap kepada sokongan PAS dalam semua pilihanraya. PRK terbaharu iaitu di Permatang Pauh menunjukkan kebergantungan PKR dan Wan Azizah kepada PAS apabila tumpuan kempen mereka diberikan kepada kelompok tegar PAS yang dikatakan, akan memulaukan PKR dan calonnya.

Wan Azizah akhirnya berjaya mempertahankan kerusi Parlimen Permatang Pauh pada 7 Mei 2015 dengan undi majoriti 8841 berbanding 11,721 yang dimenangi oleh suaminya, Anwar Ibrahim pada PRU-13.


3 comments:

Anonymous said...

Senang cerita PKR gabung dengan PAN jadi Parti Amanah Rakyat Keadilan = ARAK. Biar orang semua tahu apa dia ARAK.

Anonymous said...

Lompat sikatak lompat
lompat tiinggi tinggi
cepat lah katak cepat
Habuan DAPig dah menanti.

Anonymous said...

terbaiklah nama parti ARAK! hahahahah

 
Blogger Templates