Social Icons

Pages

BULETIN 247

Monday, May 23, 2016

HINA DAN TERHINA!!! SAR DAN TAHFIZ HANYA DAPAT RM40,500, SJKC DAN MUBALIGH DAPAT RM328,000 DAN SJKT DAPAT RM289,000!!!Melayu, Bumiputera dan Umat Islam selama-lamanya dipandang bodoh serta mudah diperdayakan oleh HAIWAN-HAIWAN DAP serta tentera-tentera propaganda mereka.

Baru-baru ini, macai-macai dan para penyokong DAP yang terdiri daripada budak-budak Melayu tongong, menyebarkan sekeping gambar dengan penuh kecintaan kepada Lim Guan Eng. Berita tersebut bukan sahaja dihebahkan, bahkan dijadikan hujah tentang mengapa orang Melayu, Bumiputera dan umat Islam perlu mencintai Lim Guan Eng lebih daripada segala-galanya.

Kononnya Lim Guan Eng dan pentadbiran DAPnya di Pulau Pinang tidak mengamalkan dasar pilih kasih. Gambar ini adalah buktinya, konon Kerajaan Negeri Pulau Pinang telah memberikan peruntukan kepada sekolah-sekolah agama, tahfiz dan guru-guru agama sedangkan Kerajaan Persekutuan tidak berbuat begitu.

Walhal wang yang digunakan oleh Kerajaan DAP Pulau Pinang itu sebenarnya adalah wang peruntukan daripada Kerajaan Pusat untuk SAR dengan sebahagian besarnya tidak pula diserahkan oleh Kerajaan DAP kepada SAR. Bukan itu sahaja, Kerajaan DAP tidak pernah mengisytiharkan jumlah peruntukan daripada Kerajaan Pusat untuk sekolah-sekolah agama rakyat yang disalurkan kepada mereka.

Namun yang lebih menarik dan tidak diberitahu oleh Lim Guan Eng mahupun Kerajaan Negeri DAP Pulau Pinang ialah perbezaan besar pemberian Kerajaan Negeri kepada SAR, Tahfiz dan guru-guru SAR dengan SJKC, SJKT dan Mubaligh.

Dalam kes ini, berbanding RM40,500 yang diperuntukkan kepada SAR dan Tahfiz, SJKC dan Sekolah Mubaligh memperolehi peruntukan sebanyak RM328,000 manakala SJKT pula memperolehi peruntukan sebanyak RM289,000.

Tindakan DAP dan Lim Guan Eng membodoh-bodohkan Melayu, Bumiputera dan umat Islam di Pulau Pinang serta di seluruh Malaysia ini dijalankan secara halus tetapi cukup berkesan.

Anehnya, masih ramai orang Melayu, Bumiputera dan umat Islam yang terus terpedaya dengan Lim Guan Eng dan DAP!!!


No comments:

 
Blogger Templates