Social Icons

Pages

BULETIN 247

Wednesday, May 25, 2016

MENGAMUK SEBAB PERCAYA KERAJAAN AKAN POTONG GAJI 50% KAKITANGANNYA SAMPAI DIA TAK BOLEH SPORT RIM BARU KERETANYA!!!Ini bukan berita luar negara!

Jauh sekali berita troll atau anekdot!

Ini berita dalam negara... berita membabitkan rakyat Malaysia. Berita membabitkan rakyat Malaysia yang berasa mereka terlebih intelek dan terlalu bijak.

Entah di mana dia dapat berita yang kerajaan akan memotong gaji sebanyak 50% untuk semua kakitangannya. CUEPAC dan MTUC mahupun kesatuan-kesatuan sekerja lain, tak berbunyi pun, alih-alih mamat ni memekak?

Atau barangkali dia mendapat ilham dan khabar laduni?

Tak pun ada hantu, puaka dan saka yang berbisik ke telinganya tentang rancangan kerajaan mahu memotong 50% gaji kakitangan awam?

Yang menariknya, mengamuk punya mengamuk, ingatkan dia tak boleh beli pampers untuk ibu bapanya yang sedang sakit, atau tidak mempunyai wang untuk disedekahkan ke tabung masjid, atau tidak mempunyai keupayaan untuk membantu anak-anak yatim atau jiran tetangga yang miskin dan tidak mampu, tetapi rupa-rupanya tidak dapat membeli sport rim tayar keretanya!

Ini adalah mentaliti sebenar rakyat Malaysia yang kuat merungut tentang kos sara hidup. Mereka tidak melihat gaji besar yang mereka nikmati berbanding ibu bapa mereka sebaliknya mengeluh tentang kos harga barang yang dibandingkan dengan kos semasa ibu bapa remaja dahulu.

Walhal, tiada suatu hukum dalam dunia ini, apatah lagi dalam ilmu ekonomi, harga barang tidak akan dinaikkan seiring dengan peningkatan kadar gaji dan upah. Apatah lagi barang-barang keperluan di negara ini dikuasai oleh kartel-kartel yang mendanai DAP serta dimiliki pula oleh taukeh-taukeh konglomerat yang cukup kuat pergantungan mereka kepada BULU KETIAK TUN MAHATHIR.

Sebab itulah, sesiapa sahaja yang menjadi golongan PROTUN akan cukup membenci GST, seperti bencinya taukeh-taukeh konglomerat yang meratah kekayaan negara ini dan menghisap darah rakyat Malaysia di bawah jaminan beberapa dekad oleh Tun Mahathir.


5 comments:

Johan said...

Dia mabuk todi... pemalas. Itu yg kena tindakan disiplin...

Anonymous said...

Kenapa biar mamat ;;setan;; ni meroyan...!


Buat la sesuatu...

Ni FITNAH yg sangat basar.....

Anonymous said...

KAWE SERO MAMAT NI BARU SEDAR DARI KOMA YANG PANJANG.ORE DOK SIBOK NOK KIRO KENAIKAN GAJI BARU BULAN JULAI NI,DIO PULOK DOK GHOYAK KERAJAE NOK POTONG GAJI 50%.KALU MUNG GILO PUN GI GILO SEREY2,JANGE DOK AJOK OREY SIUMAN JADI GILO SERUPO MUNG.PAYOH NOK KIRO CARO NGE ORE TAK RETI BACO NI.

Anonymous said...

pemakan dedak tak akan percaya kata2 pemakan sup babi. kalau nak menipu agak2lah. elok jugak kamu sorang jer kena potong gaji 50%. kalau begini mentaliti pemakan sup babi. yang menipu dan memfitnah. bagaimana big bro dia...begitu juga dengan macai. sama.

Anonymous said...

#117 spesis bebal

 
Blogger Templates