Social Icons

Pages

BULETIN 247

Thursday, April 20, 2017

ZAIRIL BUKA MULUT DAH, TAPI MACAM BIASA, DIA NAFI DAN KATA GAMBAR-GAMBAR TU SEMUANYA PALSU!!!Apa yang dilakukan oleh Zairil Khir Johari dengan Dyana Sofya sebenarnya adalah urusan mereka sendiri. Sama ada mereka menyalahi undang-undang negara, mahupun adat resam, itu adalah bukanlah perkara besar bagi masyarakat Malaysia yang semakin terbuka dan semakin jauh meninggalkan adat budaya yang telah dianggap kuno dan menyalahi adat budaya LGBT.

Namun sebagai orang politik yang seringkali digembala dan dicanang-canangkan sebagai contoh teladan, gelagat kedua-duanya sentiasa menjadi perhatian. Dengan kata lain, mereka telah menjadi public figure yang sudah tentu tertakluk kepada undang-undang dan etika tidak bertulis.

Alasan dan dalih yang diberikan oleh Zairil Khir Johari kononnya gambar-gambar yang tersiar, semuanya adalah PALSU semata-mata, adalah alasan yang sangat lemah.


Orang ramai sebenarnya tidak peduli dengan masalah rumahtangga Zairil dan isterinya atau hubungannya dengan Dyana Sofya sehingga menyebabkan gambar-gambar intim di dalam kereta muncul buat kali pertama di Internet. Orang ramai juga tidak peduli sama ada Zairil dengan Sofya Dyana sudah bernikah secara sah tetapi dibuat secara senyap-senyap atau sebaliknya.

Tetapi apabila gambar-gambar keintiman mereka di tempat awam, terdedah, sudah tentulah reaksi yang diberikan adalah pelbagai terutama sekali yang bersifat negatif.

Dyana Sofya sudah pun membuat pengakuan walaupun secara tidak langsung bahawa wanita di dalam gambar tersebut adalah dirinya. Bagaimanapun, dia menyifatkan gambar-gambar tersebut sebagai salah satu serangan peribadi ke atasnya dan dia mengecam budaya serangan peribadi sebegitu walaupun pada masa yang sama, dia sendiri banyak terlibat dalam serangan peribadi ke atas individu lain, termasuklah ke atas Rosmah Mansor dan Najib Abdul Razak.

Peliknya, dalam hal ini, Zairil Khir Johari yang juga merupakan Pengerusi DAP Kedah memilih untuk menjadi bacul dan penakut. Walaupun sudah kali ketiga gambar-gambar lelaki yang SANGAT-SANGAT MENYERUPAINYA muncul di Internet, kesemuanya ditanggapi sebagai GAMBAR-GAMBAR PALSU. Malah klip video yang bermutu rendah menggunakan kamera telefon juga dikatakannya sebagai palsu. (RUJUK SINI)


Apakah sebenarnya yang ditakuti oleh Zairil Khir Johari? Takut dimarahi Lim Guan Eng? Takut kehilangan semua jawatan? Takut kehilangan kelayakan sebagai calon sepertimana yang berlaku kepada Dyana Sofya apabila Pengerusi DAP Perak, Nga Kor Ming memberikan isyarat dia bukanlah calon DAP yang dikehendaki lagi?

Atau sebenarnya, memang tabiat Zairil Khir Johari tidak akan mengaku apa yang telah dibuatnya walaupun terkantoi teruk, sepertimana dia masih tidak mengaku, dia sebenarnya adalah anak tiri arwah Pak Khir dan dia sendiri tidak mempunyai setitik darah Melayu pun?

Zairil Khir Johari sepatutnya menjadi lebih jantan seperti Chua Soi Lek, bekas Presiden MCA yang berterus-terang bahawa lelaki 'perkasa' di dalam sebuah klip video menjelang pemilihan parti tersebut, adalah dirinya. Bukannya terus membuat penafian dan kemudian menuduh kesemua gambar-gambar tersebut adalah palsu!

Mungkin Zairil Khir Johari sebenarnya sekadar meneladani perangai Lim Guan Eng yang tidak akan mengaku sebarang kesalahannya walaupun terkantoi, sebaliknya dengan segera menuduh dan menyalahkan orang lain.


1 comment:

Anonymous said...

1MDB XBLEH JAWAB?
SAPA 17 ORG YG DAPAT DERMA XBLEH JAWAB?
BANYAK LAGI TAPI HANGPA SIMPAN BUAT ANAK CUCU TANGGONG.
SIAN HANGPA NI...AMAT..AMAT AKU KSIAN.

 
Blogger Templates