Social Icons

Pages

BULETIN 247

Thursday, June 15, 2017

AHMAD BASHAH BUKAN SAJA BAGI BAYARAN KHAS KEPADA PENJAWAT AWAM NEGERI TETAPI JUGA KAKITANGAN PUSAT YANG BEKERJA DI KEDAH!!!AHMAD BASHAH PASTIKAN TIADA TERTINGGAL...TIADA YANG TERPINGGIR.

1. 12,800 golongan frontliner yang berjasa pada masyarakat setempat seperti bidan kampung, bomoh patah, siak, jurumandi mayat dan penggali kubur disantui diberi imbuhan untuk sambutan Hari Raya.

2. 25 ribu ketua keluarga melibatkan hampir 100 ribu isu rumah pula menikmati kotak makanan lengkap Barakah.

3. Menerusi kolaborasi bersama Yayasan TH pula 9 ribu penerima zakat seluruh Kedah beroleh manfaat.

4. Dalam masa yang sama 6090 kakitangan negeri menerima imbuhan RM 1 ribu setiap seorang melibatkan biaya RM6.1 juta.

5. Hampir 100 ribu kotak kurma turut diagih serata negeri.

6. Ini belum dihitung sumbangan pada masjid dan surau bagi majlis berbuka dan moreh..

7. Tidak ketinggalan golongan jururawat. Pasukan keselalamatan dan badan beruniform yang bertugas di negeri Jelapang Padi.

8. Di kawasan DUNnya sendiri lebih 45 ribu isi rumah mendapat pelbagai agihan barangan, wang zakat dan bantuan bersistem demi meraikan Aidilfitri.

9. Mahasiswa anak Kedah di Lembah Klang turut didekati dan diambil peduli. Demikian juga pertubuhan belia dan ratusan NGO selain penjawat awam persekutuan dan negeri termasuk penghulu.

10. Jelas, Ramadan kali ini membawa limpahan rahmat dan rezeki pada pelbagai golongan.

11. Tekad Ahmad Bashah menjadikan 2017 selaku tahun meningkatkan sistem penyampaian ternyata membuahkan hasil.

12. Dengan prinsip kebajikan diutama..aspirasi masyarakat dijana, sentuhan kepimpinan beliau..sikap merakyat yang ditunjukkan membolehkan seluruh segmen masyarakat didekati.

13. Semuanya kerana falsafah rakyat Kedah adalah keluarga besar beliau. Maka upaya kerja kebajikan berpasak pada amalan Tiada Yang Tertinggal dan Tiada Yang Terpinggir.

14. Menerusi gerakerja dasar mudah dilaksana dan kesan cepat dirasa...masyarakat di Kedah terus diberi perhatian dengan keperluan mereka dijulang, hasrat ditatang.

# BashahPeduli
# RakyatCentric
#MuafakatKedah.

Copy Paste


2 comments:

Anonymous said...

nanti Geng Mamak Kerala cakap.. ini semua 'dedak'..

dapig kasi takpe.. bukan dedak

hehehee

Anonymous said...

Duit hari sepatutnya diberikan kpd yg miskin dan yg tak ada kerja. Kalau cam ini kpd yg sudah berada tak dapatlah pahala. Contoh kerakusan UMNO .Islam mazhab mana yg mrk ikut.

 
Blogger Templates