Social Icons

Pages

BULETIN 247

Sunday, May 3, 2015

NURUL IZZAH DAN PKR KUTUK SERTA KECAM DEMONSTRASI PEMUDA PAS YANG MELAUNGKAN SLOGAN 'HANCUR PKR'!!!Parti Keadilan Rakyat (PKR) membidas tindakan penyokong Pas yang berdemonstrasi dan melaungkan slogan Hancur PKR sebagai tanda protes semalam.

Naib Presidennya, Nurul Izzah Anwar berkata, adalah sukar pihaknya menemui ahli Pas pada setiap peringkat untuk memberi penjelasan tentang kemelut yang berlaku membabitkan kedua-dua parti sebelum ini.

Katanya, ahli Pas di Permatang Pauh yang masih membantah PKR perlu merujuk kepada kenyataan rasmi yang dikeluarkan pimpinan parti itu.

"Kita tidak boleh puaskan hati semua tetapi perbincangan sudah dibuat sebelum ini dan rujuk kenyataan berkenaan," katanya dalam sidang akhbar di sini hari ini.

Semalam sekumpulan penyo­kong Pas yang mendakwa mereka pengundi dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Permatang Pauh pada 7 Mei ini berdemonstrasi selepas solat Jumaat di hadapan Masjid Batu di sini dan mengancam akan memprotes secara diam dengan tidak keluar mengundi calon PKR, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail.

Protes itu sebagai reaksi kepada penghinaan PKR kepada Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang susulan pembentangan draf undang-undang syariah (hukum hu­dud) di Dewan Undangan Negeri (DUN) Kelantan pada bulan lepas.

Sementara itu, Naib Ketua (Angkatan Muda Keadilan (AMK), Dr. Afif Bahardin pula mempersenda bantahan semalam sambil mempersoalkan ada­kah mereka itu benar-benar ahli Pas.

Katanya, ini kerana kain rentang yang dibawa kumpulan berkenaan mirip se­perti yang digunakan oleh Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa).

Sementara itu, Nurul Izzah ketika ditanya tentang ketiadaan pemimpin Pas dalam sidang akhbar harian mereka sejak minggu lalu mendakwa, jemputan sudah dihantar.

Katanya, walaupun pemimpin Pas tidak hadir, namun terdapat wakil DAP yang berada bersama-sama mereka setiap hari ketika sidang akhbar.

No comments:

 
Blogger Templates