Social Icons

Pages

BULETIN 247

Wednesday, November 22, 2017

NGA KOR MING TAK MENGAKU DIA SEBUT 'MELAYU PUKIMAK'!!!Nga Kor Ming cuba menafikan yang dia telah mengeluarkan kata-kata nista terhadap orang Melayu dan Menteri Besar Perak, Zambry Abdul Kadir menerusi sebuah klip video yang menjadi tular di media sosial.

Ahli Parlimen Taiping itu sebaliknya bercadang untuk membuat laporan polis berhubung penularan klip video tersebut yang menunjukkan dan membuktikan dia menghina Menteri Besar Perak dengan kenyataan-kenyataan nista dan menjijikkan. 

Nga Kor Ming yang cukup dikenali menerusi pelbagai kenyataan-kenyataan jijik menerusi Facebook dan media sosial lain mendakwa, klip video tersebut telah disunting dan palsu. Jadi, menurutnya, dia mempunyai hak untuk menyaman sesiapa sahaja yang menyebarkan klip video berkenaan.

Kor Ming memberi respons berhubung satu laporan polis yang dibuat oleh Pemuda BN Perak yang menuduh Nga mengeluarkan kata-kata nista dan mencarut.

"Saya tidak pernah mengeluarkan perkataan jijik itu. ITu adalah mengarut, palsu dan video tersebut telah disunting. Jelas, sesiapa sahaja yang menontonnya tahu, video berkenaan adalah palsu," katanya. (RUJUK SINI)

Kontroversi tersebut bermula daripada anugerah BrandLaureate Nation Building Brand Icon Leadership Award yang telah diterima oleh Zamry pada Ogos lepas. Di dalam klip video tersebut, Nga telah menuduh Zamry menggunakan dana awam untuk membeli anugerah tersebut. 

Dia mengeluarkan kenyataan tersebut dalam ceramahnya pada 16 November.

Klip video tersebut turut menunjukkan footage di mana Nga mengeluarkan kenyataan, 'Melayu Puk**ak'. (RUJUK SINI)

Nga bagaimanapun, mengakui dia menuduh Zamry membayar sejumlah dana untuk membeli anugerah tersebut tetapi menegaskan dia tidak pernah mengeluarkan kenyataan atau kata-kata mencarut, menjijikkan dan menghina.

No comments:

 
Blogger Templates