Social Icons

Pages

BULETIN 247

Monday, May 7, 2018

'SURPRISE LAST MINUTE ATTACK' MENJELANG 2 HARI LAGI HARI PENGUNDIAN, BUKTI PAKATAN KIAN TERDESAK!!!2 hari menjelang hari pengundian pada 9 Mei.

Dalam tempoh ini, pembangkang akan melakukan apa yang dipanggil sebagai 'Surprise Last Minute Attack' (SLMA).

Beberapa strategi telah diatur oleh mereka untuk bermain dengan emosi kita, untuk meraih simpati dan juga untuk buat kita marah.

Antara perkara yang akan berlaku adalah seperti berikut:
1) video / gambar warga asing naik / turun bas dengan memberi gambaran warga asing mengundi.

Ini akan dilakukan dengan menggunakan apa-apa logo yang berkaitan dengan Kerajaan / BN supaya orang percaya ini angkara Kerajaan / BN.

Ataupun, pembangkang akan menggunakan gambar lain seperti ramai Bangla di airport dengan mengatakan tujuan dibawa masuk adalah untuk mengundi, WALHAL ianya adalah perkara biasa sepanjang tahun apabila syarikat-syarikat swasta membawa masuk pekerja mereka.
2) video / gambar Bangla ditangkap dan diprovokasi semasa hari pengundian.

Video / gambar ini akan memaparkan Bangla memakai baju berkaitan logo Kerajaan / BN, ataupun dalam video tersebut mengaku telah dibayar oleh sesetengah pihak untuk mengundi.

Dalam kes ini, boleh jadi samada Bangla itu diperangkap atau diupah oleh pembangkang untuk mendapatkan aksi tersebut.


3) pemimpin utama pembangkang ditimpa bencana seperti kemalangan ataupun dimasukkan ke hospital

Ini untuk meraih simpati. Jika kemalangan, ianya akan memberi gambaran sabotaj terhadap mereka dengan mengatakan BN takut.

Jika masuk hospital kerana sakit / tidak sihat, mereka akan mengatakan inilah harga sebuah pengorbanan untuk melawan BN.4) Recycle berita-berita lama. Contohnya berita yang bertajuk 'Harga Minyak Naik Esok' walhal berita tersebut adalah berita tahun-tahun sebelum ini.

Taktik seperti ini akan menjadi kerana pembangkang tahu rakyat Malaysia malas membaca dan malas untuk selidik terlebih dahulu.

Mereka tahu rakyat Malaysia akan marah dan beremosi terlebih dahulu. Dan kita pun terperangkap, seperti biasa.


5) Pada hari pengundian sebelah petang, selepas waktu pengundian, akan diviralkan gambar blackout untuk menunjukkan kononnya proses penipuan pengiraan undi sedang dijalankan.

Sedangkan gambar-gambar itu adalah kejadian di tempat dan waktu lain.

Berhati-hati dalam menerima maklumat dan membaca berita. Semak terlebih dahulu untuk mengelakkan kita menjadi mangsa serangan SLMA ini dan daripada terus menjadi mangsa.

Iqbal Ikhwandy
1 Mei 2018
10.30 malam


No comments:

 
Blogger Templates